Det mest bæredygtige brand i elbranchen - for andet år i træk!

22.03.2022

Igen i år indtager vi førstepladsen over de mest bæredygtige brands i elbranchen.

Resultatet stammer fra Europas største brandstudie om bæredygtighed, Sustainable Brand Index, der for tiende år i træk har gennemført undersøgelsen af bæredygtige brands på det danske marked.

Vi er naturligvis pave-stolte og meget glade for den flotte placering. Mest fordi bæredygtighed i høj grad er kernen i alt det, vi laver hos Natur-Energi. For os handler det nemlig ikke kun om strøm, men også om at bidrage til en bærdygtig udvikling af samfundet.

Blandt markedets grønneste strømprodukter
Grøn strøm er naturligvis grundpillen i vores forretning, og derfor er alle vores elprodukter mærket med de to grønne blade, som er den højeste grønne kategorisering, et elprodukt kan have. De to blade betyder naturligvis, at strømmen, som vores kunder køber, er grøn. Men faktisk er den strøm, du køber hos os, også lokal, da vi køber grønne certifikater fra danske vindmøller på dine vegne. Herudover sikrer vi en CO2-reduktion, der svarer til den mængde CO2, som dit strømforbrug ville have udledt, hvis den havde været sort. Dermed sørger vi for, at vores kunder kan bruge strøm med god, grøn samvittighed.

Tæt samarbejde med NGO’er
Vi har gennem de senest 12 år opbygget tætte samarbejder med Folkekirkens Nødhjælp, WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove. Det betyder, at vores kunder gennem deres elprodukt kan støtte netop det formål, der giver mening for dem. Kunden donerer 20 kroner om måneden til den valgte NGO, og pengene går til arbejdet med dyr, mennesker og natur, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Vores kunder har blandt andet doneret mere end 9 millioner kroner til Folkekirkens Nødhjælp, bidraget til WWF’s arbejdet med at redde elefanter fra krybskytter i Myanmar og bevaret flere hundred hektar skov i samarbejde med Verdens Skove. Det synes vi er rigtig godt gået!

Hylder lokale Naturvenner
På et mere lokalt plan sætter vi med jævne mellemrum fokus på hverdagens helte – nærmere betegnet helt almindelige danskere, der gør en særlig indsats for naturen og miljøet. Vi bringer deres historie videre og håber, at andre vil lade sig inspirere og bidrage til en bæredygtig udvikling på deres egen måde. Vi har ind til videre kåret otte Naturvenner, som alle har modtaget 10.000 kroner til at fortsætte deres gode arbejde for naturen. Alle kan nominere en Naturven ved at sende en e-mail til naturven@natur-energi.dk. Hvem ved - måske bliver du eller din nominerede den næste.

Fortsætter arbejdet med fornyet energi
Vi er sikre på, at alle vores bæredygtige initiativer har været med til at forme forbrugerne billede af Natur-Energi som et bærdygtigt brand. Vores initiativer strækker sig langt ud over strømmens verden, og vi er glade for, at vores arbejde og fortællinger vækker noget i forbrugernes bevidsthed, som vi alle på den lange bane kan få gavn af.