Mød vores Naturvenner

Vestfyns Efterskole får titlen som Naturven

På Fyn ligger Danmarks mindste efterskole, hvor eleverne får lov til at skabe en hverdag i fællesskab med naturen. Vi vil gerne anerkende dette eksemplariske arbejde ved at tildele skolen titlen som Naturven sammen med præmien på 10.000 kr.
Læs nyhed

Esben Thøstesen får titlen som Naturven

Esben Thøstesen startede initiativet #skridtogskrald under Corona-epidemien for at skabe et fællesskab og gøre Tønder Kommunes natur renere. Siden da er fællesskabet vokset til små 20.000 medlemmer, der frivilligt samler skrald.
Læs nyhed

Rasmus Vincentz får titlen som Naturven

Rasmus er en ægte ildsjæl, som gennem mere end et årti har kæmpet for klima og biodiversitet. Derfor har han nu fået titlen som Naturven.
Læs nyhed

Lars Levinsen får titlen som Naturven

Lars Levinsen har fået titlen som Naturven for sit store arbejde med energioptimering af det bofællesskab, han bor i. Den gamle skolebygning i Gunsølille på Sjælland er under forvandling fra nedslidt skole til miljøvenlig bolig.
Læs nyhed

Junior Rangerere får titlen som Naturven

Hvert år får børn fra hele Frederikshavn Kommune en enestående mulighed for at komme med på Junior Ranger programmet – et forløb, der tager børnene gennem sjove og lærerige aktiviteter med natur og dyreliv i fokus.
Læs nyhed

Rønbjerg Natur og Udeliv Børnehave blev Naturven

Vi vil gerne hylde Rønbjerg Natur og Udeliv Børnehave for deres gode arbejde med børn og naturen. Derfor tildeles institutionen titlen som Naturven sammen med præmien på 10.000 kroner.
Læs nyhed

Pernille Kaas blev Naturven

En vandretur rundt på Bornholm med teenagesønnen i 2018 blev spiren til Pernille Kaas’ idé om Brug min Baghave. En idé der hurtigt slog rødder, og som har gjort Pernille Kaas fortjent til titlen som Naturven.
Læs nyhed

Næsfolket og Næsbycentret blev Naturven

Næsfolket er en gruppe frivillige ildsjæle, der driver spejderlejren Næsbycentret - simpelthen fordi de ikke kan lade være. Spejdere fra hele landet samles her i sommerhalvåret for at udforske de smukke omgivelser og fylde rygsækken op med gode oplevelser. Omdrejningspunktet for det hele er naturen, dyrelivet og miljøet.
Læs nyhed

Annemette R. Eriksen blev Naturven

Mød Annemette R. Eriksen, der ene kvinde startede med at samle affald og dernæst stiftede Halsnæs Affaldshelte, som nu tæller over 100 frivillige affaldshelte, der medbringer affaldssække og gribetænger i alt slags vejr for at samle affald i Halsnæs Kommune i Nordsjælland.
Læs nyhed

Pernille Rask blev Naturven

Månedens Naturven Pernille Rask har startet projektet Mad med Hjertet, der bruger overskudsmaden fra supermarkederne i Nordsjælland til at lave sunde og nærende middage til enkeltpersoner og familier i livskrise. Projektet drives af frivillige og er et non-profit foretagende.
Læs nyhed

Niels Stokholm blev Naturven

Niels Stokholm, 85, er stolt af betegnelsen bonde. I 1975 skiftede han jobbet som professor og lektor ved Danmarks Tekniske Universitet ud med Thorshøjgaard, der ligger et stenkast fra billedhuggeren Rudolph Tegners museum i Dronningmølle.
Læs nyhed

Dorthe Reinberg blev Naturven

Den nære natur og fællesskabet i det lille bysamfund Agedrup på Nordfyn er vigtige elementer for Dorthe Reinberg, som Natur-Energi har kåret som Månedens Naturven.
Læs nyhed