Regnskoven forsvinder

Forestil dig en hel fodboldbane fyldt med regnskov. Det er så meget regnskov vi mister hvert sekund på verdensplan. Det svarer faktisk til et årligt areal på tre gange Danmarks størrelse.

Regnskovene forsvinder bid for bid. Når regnskoven forsvinder, mister tusindvis af truede dyr og planter deres levesteder. Det samme gør levegrundlaget for de fattige mennesker, der lever af og med skoven.

Derfor er regnskovene i Honduras vigtige

Med Elskov kan du være med til at bevare regnskoven i eksempelvis den nordlige del af Honduras i Mellemamerika, nærmere bestemt i Den Mellemamerikanske Biologiske Korridor, der er blandt verdens syv mest truede skovområder. Her er regnskovene hårdt presset af ulovlig fældning og fremrykkende landbrug, der inddrager og fælder skoven.

Honduras er et af de lande i verden, hvor regnskoven forsvinder hurtigst. Faktisk har Honduras mistet næsten en tredjedel af landets skovareal i løbet af de sidste ti år. Regnskovene i Honduras har et meget mangfoldigt dyre- og planteliv og er særligt vigtige at bevare, da de sikrer, at dyr og planter kan bevæge sig frit mellem kontinenterne.