Aberne fik varmen af Natur-Energi

12.05.2016
Da frosten bed allerværst, brød centralfyret hos Odsherred Zoo Rescue sammen. Nu sørger Natur-Energi for, at aberne holder varmen, samtidig med at den lille zoologiske have sparer penge på varmeregningen og gør miljøet en tjeneste.

 

“Der var simpelthen ikke penge på kontoen til et nyt centralfyr. Derfor søgte vi efter nye sponsorer og andre, der kunne hjælpe os. Ret hurtigt blev jeg kontaktet af Natur-Energi, der gerne ville hjælpe os,” siger Joan Thygesen, der er direktør i Odsherred Zoo.

Moderne varmepumpe
Løsningen blev en moderne varmepumpe i et af den zoologiske haves anlæg.

“Joan og fonden bag Odsherred Zoo gør et imponerende arbejde. Både med at være en stor lokal seværdighed og med at redde dyr, der har været brugt til forsøg eller er ofre for misrøgt. Da vi læste om Joans problemer i lokalpressen, var det oplagt, at vi skulle hjælpe,” siger Mathias Laugesen, der er projektchef for Natur-Energis varmepumpesatsning, hvor man har indgået et samarbejde med Bosch Danmark.

Målet med samarbejdet er at få skrottet flest mulige gamle oliefyr, der er skidt for både miljøet og pengepungen. I et almindeligt parcelhus vil man typisk opleve en årlig besparelse på varmeregningen på 10-12.000 kr.

Og så har varmepumpen en ekstra fordel. Skulle sommeren bliver ekstra varm i år, kan den nemlig indstilles, så aberne bliver kølet ned.