06.09.2018

Vindenergi i danmark

Blæsten går frisk over det danske land, det er ganske vist. Omend vindtimer- og styrke varierer fra kyst til kyst, og fra land til by, så er forholdene her i Danmark som skabt til at udvinde energi fra vinden – og det gør vi, i stor stil endda.
Læs nyhed
12.05.2016

Aberne fik varmen af Natur-Energi

Da frosten bed allerværst, brød centralfyret hos Odsherred Zoo Rescue sammen. Nu sørger Natur-Energi for, at aberne holder varmen, samtidig med at den lille zoologiske have sparer penge på varmeregningen og gør miljøet en tjeneste.
Læs nyhed
12.05.2016

Slut med uoverskuelige elregninger

Den 1. april overgik elbranchen til engrosmodellen.
Læs nyhed
12.04.2016

Natur-energi har branchens bedste kundeservice

Danmarks grønne energi-selskab, Natur-Energi, har energibranchens bedste kundeservice. Det blev offentliggjort, da Kundeservice Award blev uddelt for fjerde gang ved et arrangement i København mandag aften.
Læs nyhed
19.11.2015

Undersøgelse af elmarkedet - Hvordan vurderer kunderne deres elselskab

YouGov har igen foretaget en undersøgelse for elselskabet Natur-Energi A/S. Undersøgelsen viser høj tilfredshed både med Natur-Energis produkter og service – for fjerde år i træk.
Læs nyhed
30.07.2015

Fremtidens grønne energikilder er drevet af el

.Danmark bliver grønnere fra dag til dag og i fremtiden vil Danmark i høj grad være forsynet med grøn og vedvarende energi i form af vind- og solenergi. Men stadig mange husstande i Danmark opvarmes ved brugen af olie, naturgas eller træpiller – fremtidens grønne energikilder drives dog af el.
Læs nyhed
06.11.2013

Ulande bliver grønne

Der, hvor klimaforandringerne vil ramme hårdest, er dér, hvor der i forvejen er massive udfordringer i samfundet. Ulandene efterspørger derfor investeringer – men måske til nogens overraskelse tilmed grønne investeringer!
Læs nyhed
18.10.2013

Hvad er problemet?

Klimaet på jorden har ændret sig de sidste 100 år og vil ændre sig de næste 100 år. At klimaet ændrer sig, er en helt naturlig proces, som har foregået i årtusinder. Vi mennesker er dog med til at fremskynde processen.
Læs nyhed
28.09.2013

Solceller der kan males på!

VIDENSKAB: Den grønne energi er kommet for at blive! Og nu har forskere fra Københavns Universitet fået penge til et arbejde, der skal munde ud i at skabe bøjelige solceller, der både kan gemme og lagre energi.
Læs nyhed
13.08.2013

Kan du trække dine elafgifter fra?

Bruger du el i din momsregistrerede virksomhed, er det som hovedregel muligt at trække en del af elafgiften fra. Der er dog forskellige forhold, der gør sig gældende. Derfor er det vigtigt at undersøge om netop din virksomhed er berettiget til et fradrag.
Læs nyhed
09.04.2013

Hvor kommer blæsten fra?

GRØN ENERGI: Der kommer en dag, hvor vi må gøre op med morfars søde svar til den femårige på, hvor blæsten kommer fra: Den kommer ikke fra Blæsemanden eller fra den store stygge ulv. Men hvor kommer den så fra – og hvordan bliver den overhovedet til grøn strøm?
Læs nyhed
09.04.2013

Vi ser klimaforandringerne i havet

Vi plejer at lede efter tegn på og effekter af klimaforandringerne i det miljø, vi kender bedst. Det vil sige i luftlaget, der omringer jorden. Luften er dog omtrent det sidste sted, man kan iagttage klimaforandringer.
Læs nyhed
10.12.2012

Højsæson for gnister mellem mennesker

Din hverdag er fyldt med elektricitet, og nogle gange kan du endda opleve, at det slår gnister omkring dig. Ikke på grund af dine varme følelser, men fordi vejret er blevet koldere. Du er ramt af statisk elektricitet, men hvor kommer den fra – og hvordan kan du undgå den?
Læs nyhed
11.09.2012

Frisk luft giver vasketøjet duft - men hvorfor?

Vi kender alle duften af vasketøj, der har hængt til tørre uden for. Trøjen, der tages ned fra tørresnoren, og uimodståeligt føres op til næsen. Duften af frisk luft. Og den er god nok, for den friske luft giver rent faktisk tøjet en helt særlig duft. Men hvad består den friske luft egentlig af?
Læs nyhed
10.04.2012

El-regningen bliver delt i to forskellige regninger

Når man skifter til et nyt elselskab, som ikke ejer elnettet i ens lokalområde, vil man fremover modtage to forskellige regninger.
Læs nyhed
16.01.2012

Klimavenlig tøjvask

Med en datter på 2,75 er vaskemaskinen ofte i rotation hjemme hos mig. Det er sådan en topbetjent smal sag med plads til fem kilo. At den har plads til fem kilo ved jeg helt bestemt for jeg slog det nemlig op på nettet forleden dag.
Læs nyhed
20.09.2010

Hvad er (miljø)venligt? – Tog eller fly?

Selv når vi har fri er det som om, det er blevet mere legalt at vælge de nemme løsninger, selvom de fleste ved, at det er skadeligt. Her tænker jeg særligt på de indenrigs flyrejser, hvis ruter er blevet benyttet flittigt af os kære danskere. Hvad kan vi gøre ved det?!
Læs nyhed
02.10.2009

Hvad er grøn strøm?

Hver gang du trykker på stikkontakten, er du med til at bygge et lille stykke af en ny vindmølle eller en anden type vedvarende energi-anlæg. Som strømforbruger et det den mest gennemskuelige og sikre vej til mere vedvarende energi.
Læs nyhed
04.05.2009

Sådan læser du din elregning

Her finder du en forklaring på de forskellige dele af din elregning.
Læs nyhed
01.05.2009

Lær at forstå din elregning

Det kan være svært at gennemskue en faktura eller regning! Derfor har vi lavet en overskuelig gennemgang af en elregning fra Natur-Energi, så det bliver lettere at forstå de enkelte elementer af regningen.
Læs nyhed
01.05.2009

Kan jeg frit skifte elselskab uanset, hvor jeg bor i Danmark?

Ja, siden 2003 har el-markedet været frit i Danmark. Du kan dermed selv bestemme, hvilket elselskab du ønsker at købe din strøm fra.
Læs nyhed
01.05.2009

Hvad er et aftagenummer?

Et aftagenummer er et unikt nummer, som består af enten 11 eller 18 cifre. Hvert målested har et sådan unikt identifikations nummer, som står øverst på din el-regning eller PBS oversigt.
Læs nyhed
01.05.2009

Hvordan får jeg min regning?

Vi udsender kontrakter pr. email (pdf-fil) og fakturaer pr. almindelig brevpost. Kontrakter bliver sendt som en PDF. Kan din maskine ikke åbne dokumentet, skal du hente det gratis program Adobe Acrobat Reader. Det kan du hente ved at klikke her
Læs nyhed
01.05.2009

Kan jeg fortryde min aftale med Natur-Energi?

Du kan fortryde din aftale med Natur-Energi ved skriftlig henvendelse indenfor 14 dage, efter du har modtaget din aftale. Hvis kunden derefter ønsker at opsige sin aftale, opkræver Natur-Energi kunden et gebyr på 500 kr. inkl. moms til dækning af omkostninger forbundet med afvikling af aftalen.
Læs nyhed
30.04.2009

Om forsyningssikkerhed

Vi har her samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med elselskaber, netselskaber, strømsvigt og forsyningssikkerhed. Finder du ikke svar på dine spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.
Læs nyhed
01.04.2006

Engrosmodellens betydning for udlejer

Overordnet ændringer medfører bl.a., at man som elkunde fremadrettet altid modtager én samlet regning fra sin elleverandør, som både dækker elforbrug og transporten af el. Men de nye regler får også særlig betydning for udlejere.
Læs nyhed