Pernille Rask blev Naturven

Månedens Naturven er Pernille Rask, der er stifter af projektet Mad med Hjertet. Projektet går ud på at hjælpe enkeltpersoner og familier i livskrise med at få sunde og nærende aftensmåltider.

”Vi laver simpelthen måltider til familier, som er i livskrise, ramt af kritisk sygdom eller dødsfald i den helt nære familie. Når man befinder sig i en livskrise, kan det være svært at finde energien og have fokus på, hvad det næste måltid skal bestå af,” uddyber Pernille.

Projektet drives af frivillige og er et non-profit foretagende, der samarbejder med lokale virksomheder, sponsorer og fonde. Det har været vigtigt for Pernille, at projektet, ud over at hjælpe folk, også drives med omtanke for miljøet og med fokus på at minimere madspild. Derfor har Pernille indgået et samarbejde med flere lokale supermarkeder, der stiller deres overskudsmad til rådighed for projektet.

”Maden får vi fra supermarkederne. Vi bruger deres overskudsmad, som ellers ville ryge i skraldespanden, selvom meget af det er superlækkert og sagtens kan bruges. På den måde er vi med til at have fokus på ikke at smide så meget ud, altså hele den ’Stop Madspild’-bølge, den vil vi også godt være en del af med vores projekt,” fortæller Pernille.

Kimen til at starte Mad med Hjertet blev lagt, da Pernille som 53-årig pludselig stod uden job og besluttede, at der skulle andre boller på suppen. Efter et langt arbejdsliv som først lærer og siden uddannelsesansvarlig i det private erhvervsliv kunne hun mærke, at der skulle ske noget nyt, og gerne noget, der gjorde gavn for andre mennesker.

”Jeg tænkte: ’Der er masser af mennesker, som gør noget. Nu vil jeg være en af dem, der gør noget!’ Så det var helt naturligt for mig, at det var nu, det skulle være.”

På vegne af Energiselskabet Natur-Energi har Sofie Lassen-Kahlke været i Hørsholm for at ønske Pernille tillykke med titlen som Månedens Naturven og overrække den håndsmedede statuette samt 10.000 kroner, der følger med æren. Stort tillykke!

Du kan læse mere om Pernille Rask og hendes projekt på Mad med Hjertets hjemmeside