Hvor grøn er Natur-Energi?

Natur-Energi blev stiftet i 2008. Vores ambition dengang og nu, er, at vi vil være danskernes grønne energiselskab. Derfor kommer al den strøm, vi sælger, 100 % fra danske vindmøller. Vi har svært ved at se, at det skulle kunne blive mere grønt end det.

Ved at handle hos Natur-Energi er du med til at skubbe på den grønne omstilling. Større efterspørgsel efter vindstrøm betyder automatisk, at der bliver bygget flere vindmøller. Alternativet til Natur-Energi – eller tilsvarende produkter – er også et valg. Desværre er det et fravalg af grøn omstilling.

Alle elleverandører har en eldeklaration, der fortæller dig, hvilke energikilder, der har været brugt til at producere den strøm, du bruger, og hvordan produktionen påvirker miljøet. Du kan læse mere om Natur-Energis eldeklaration her.

Må man kalde det grøn strøm?

Grøn strøm er blevet hverdagssprog i Danmark. Begrebet dækker over, at der er tale om strøm, der ikke belaster miljøet og er med til at skubbe på en bæredygtig omstilling. Alle taler om grøn strøm. Det gør vores kolleger og konkurrenter i energibranchen, og det gør politikerne på Christiansborg.

Derfor valgte Natur-Energi at lancere sloganet “grøn strøm til sort pris”, fordi det meget fint fortæller, at hos os kan man købe klimaneutral strøm til en pris, der ligner den, du kender fra traditionelt produceret strøm. Prisen på Natur-Energis produkt er hængt op på Energitilsynets gennemsnitspris på traditionelle produkter.

Baggrunden for produktet var, at vi tror på, at det har større effekt for miljøet, hvis vi er mange, der gør en lille smule i vores hverdag frem for, at nogle få gør rigtigt meget.

 

Natur-Energi har spurgt Forbrugerombudsmanden

Nu er det jo hverken op til Natur-Energi, vores konkurrenter eller private organisationer at bestemme, om det er ok at benytte begrebet “grøn strøm”. I Danmark er det op til den offentlige myndighed, Forbrugerombudsmanden, at bestemme, hvad der er indenfor eller udenfor måltavlen, når det handler om markedsføring.

Derfor har Natur-Energi af egen drift kontaktet Forbrugerombudsmanden. Forbrugerombudsmanden er i gang med at behandle sagen, og vi forventer et svar snarest. Skulle myndigheden – mod vores forventning – beslutte, at det ikke er i orden at bruge et dagligdags begreb som “grøn strøm”, retter vi os selvfølgelig efter afgørelsen.