FÅ BILLIG EL OG GØR EN FORSKEL

Med Nødstrøm får du billig og grøn strøm i dit hjem, og gør samtidig noget godt for klimaet og mennesker i nød!

Hvad er Nødstrøm?

Det er Folkekirkens Nødhjælp og Natur-Energi, der i fællesskab står bag Nødstrøm.

Med Nødstrøm får du el med omtanke for klimaet, hvor strømmen udelukkende er produceret af danske vindmøller. Samtidigt hjælper du dem, der er lider under klimaforandringerne, nemlig verdens fattigste, hvor du donerer kr. 10 om måneden til Folkekirkens Nødhjælp og dermed støtter deres klimaarbejde og hjælpen til verdens fattigste.

Det kalder vi: El med omtanke – og så er det oven i købet billigt.

 

Nødstrøm

Nødstrøm er strøm, der udelukkende er produceret med vindenergi. Vindmøllerne er miljøcertificeret, så vores Nødstrøm kunder er garanteret, at al den strøm, de køber, er 100 % vindenergi. Derudover er Nødstrøm også hjælp til verdens fattigste gennem Folkekirkens Nødhjælp. Som Nødstrøm kunde betaler du fast 10 kr. om måneden via din elregning, som er inkluderet i den faste omkostning på 39 kr. De penge går ubeskåret til folkekirkens arbejde for verdens fattigste, som netop mærker de alvorlige konsekvenser af klimaforandringerne i form af oversvømmelser og ekstrem tørke. Måske lyder 10 kr. ikke af meget i danske ører, men for verdens fattigste kan det beløb gøre en reel forskel for deres liv.

 

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp hjælper verdens fattigste med selv at kæmpe for deres rettigheder og ændre de strukturer, der fastholder dem i sult og undertrykkelse. Vi er til stede, når katastrofen rammer og arbejder der, hvor nøden er størst uden hensyn til religion, køn, race eller politik overbevisning.

 

Strøm til indkøbspris

Alle elselskaber køber deres strøm på den nordiske el-børs Nord Pool, men som noget helt særligt sælger vi strømmen videre til dig til vores egen indkøbspris.

 

Hvad koster det?

Indkøbsprisen svinger alt efter, hvor meget el der bliver produceret og forbrugt.

 

Hvordan beregnes indkøbsprisen?

Det er med elpriser, som med alle mulige andre forbrugsgoder. Prisen svinger alt efter udbud og efterspørgsel, og priserne svinger altid en hel del over året. Læg dertil, at elprisen dagligt svinger lidt mellem Øst- og Vestdanmark, fordi de to landsdele får strøm fra hver sit område. Derfor regner vi hos Nødstrøm altid med en gennemsnitspris, der er en gennemsnitspris af indkøbspriserne for den seneste måned. På den måde viser vi den reelle pris på el og ikke et øjebliksbillede, som kan give et forkert indtryk af dine årlige udgifter.

 

Forsyningssikkerhed

Vi får ofte henvendelser fra folk om forsyningssikkerheden i forbindelse med et skifte af elselskab. De spørger, om de risikerer at miste strømmen i en periode, når de skifter. Men de kan være helt rolige.

I Danmark har vi forsyningspligt, så du risikerer aldrig at være uden strøm ved et skifte. Det betyder, at du altid er garanteret levering af strøm, uanset hvilket elselskab, du har. Det er dit lokale netselskab, der leverer strømmen, og du skal altså hverken have nye ledninger eller måler. Strømmen flyder altid, som den skal.