Sådan kan du sammenligne elpriser

Det kan være en jungle at forstå de mange forskellige faktorer, der betyder noget for den pris, som du skal betale for din el. Hvis du overvejer at skifte elselskab, kan det være en god idé at sætte dig ind i, hvad der afgør prisen på din strøm. Sammenlign elpriser fra forskellige elselskaber, og find lige præcis den elaftale, der matcher dit behov. 

Vi kan ikke tilbyde at lave en sammenligning af forskellige elpriser, men vi vil gerne hjælpe dig med at forstå hvilke parametre, der har indflydelse på den pris, som du skal betale for din el. 

Hvis du gerne vil sammenligne elpriser, kan du nemt gøre det på elpris.dk. Hjemmesiden viser priser på elaftaler fra samtlige elselskaber baseret på dit postnummer og dit årlige elforbrug. 

Det skal du holde øje med, når du sammenligner elpriser

Der er mange faktorer, der spiller ind på den pris, som du skal betale for at få strøm i dit hjem. Det kan være svært kun at sammenligne elpriserne på en kWh, da denne kan svinge meget alt efter udbud og efterspørgsel og består af mange forskellige elementer. Læs mere om kWh-prisen her.

Der er dog nogle bestemte faktorer, der er værd at fokusere på, når du skal lave sammenligning af elpriser. Der er nemlig forskellige afgifter, gebyrer og faste omkostninger, som du skal være opmærksom på.

Afgifter og gebyrer til staten

Staten har fastsat nogle afgifter og gebyrer, som du altid skal betale, når du får strøm til dit hjem. En af disse er en fast elafgift, der bliver pålagt hver kilowatttime, som du bruger. Hvis du bruger strøm til at drive din virksomhed og produktion, kan du måske få godtgørelse for dette. Det kan være en god ide at forhøre dig ved for eksempel din revisor, om du er berettiget til denne godtgørelse. Der er nogle bestemte faktorer, der afgør, om du har ret til dette.

Transportomkostninger til dit netselskab

Du betaler også dit netselskab for transport af strømmen ud til din bolig. Netselskabet opkræver disse tariffer gennem dit elselskab og dækker omkostninger til vedligeholdelse og udvikling af elnettet.

Betaling til dit elselskab

Derudover skal du ofte betale nogle faste omkostninger til dit elselskab udover kWh-prisen. Det kan være i form af et abonnement eller andre tillæg.

Derudover kan forskellige gebyrer være gældende. Det kan eksempelvis være et faktureringsgebyr eller et rykkergebyr, hvis du ikke betaler dine regninger til tiden. 

Det er bare nogle af de ting, du skal have øje på, når du sammenligner elpriser. Hvis du vil dykke mere ned i, hvilke forskellige ting, du bliver opkrævet for på din elregning, kan du på vores hjemmeside se en guide til vores elregning. Her kan du samtidig få hjælp til at forstå de forskellige poster på elregningen. 

Sammenlign elpriser på grøn og traditionel strøm

Hvis du gerne vil tænde for dine elektriske apparater med god samvittighed, er du kommet til det rigtige sted. Her kan du nemlig kun få grøn strøm fra danske vindmøller. 

Når du sammenligner elpriser, kan det derfor godt være, at kWh-prisen vil være dyrere hos os end hos nogle af vores konkurrenter. Det skyldes, at der er en mindre omkostning forbundet med at sikre, at den strøm du køber, er grøn.

Er det stadig svært at gennemskue?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på 70 27 77 80.

De sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål og sikre sig, at du har den information, som du har brug for.