Hvem kan få reduktion i elafgiften?

Du kan få reduktion i elafgiften, hvis din bolig er elopvarmet. Det gælder, uanset om det er en helårsbolig, et sommerhus eller en ferielejlighed.

For at få nedsat elafgiften skal boligen stå som elopvarmet i Bygnings- og Boligregistret (BBR). For ferielejligheder gælder det, at det kun er til eget brug. Det vil sige, at ferielejligheder, der udlejes, ikke kan opnå reduktion.

Hvad skal du gøre?

Hvis din bolig er registeret i BBR

Er din bolig registreret som elopvarmet i BBR, skal du kontakte os på 7027 7780 eller via e-mail kundeservice@natur-energi.dk, så vi kan registrere, at du skal have reduceret elafgift. Når ændringen er registreret, vil det fremgå af din elregning.

Hvis der er tale om en feriebolig, skal den være registreret i BBR som sommerhus, med anvendelseskode 510, eller som en ferielejlighed til eget brug, med anvendelseskode 523.

Hvis din bolig IKKE er registeret i BBR

Er du i tvivl om, hvordan din feriebolig er registreret, kan du tjekke det i BBR på www.ois.dk Står din bolig ikke registreret som elopvarmet i BBR, skal du kontakte din kommune. Det kan du eksempelvis gøre via www.bbr.dk/kontakt-din-kommune

Når ændringen er registreret i BBR, skal du kontakte os på telefon 7027 7780 eller via e-mail kundeservice@natur-energi.dk

Læs også om vindenergi her.

Så meget kan du spare

Hvis du opfylder kravene ovenfor, kan du spare 111,87 øre pr. kWh (inkl. moms) på det, du forbruger, over 4.000 kWh om året. En elopvarmet helårsbolig bruger i gennemsnit 15.000 kWh, hvilket betyder, at du vil kunne spare cirka 12.300 kroner om året med nedsat elafgift.