Vi sidder klar til at hjælpe dig

Indefrysningsordningen

Har du spørgsmål til indefrysningsordningen? Vi holder dig opdateret på hjemmesiden og på e-mail, hvis du tilmelder dig nyheder fra os!

Læs seneste nyt og tilmeld dig her

Hvorfor er elregningen ekstra høj nu?

En del af forklaringen på den stor elregning er naturligvis, at elprisen er steget gennem de seneste måneder. Men din fakturering og vintersæsonen er også med til at sende elregningen i vejret.

Forudbetaling for elforbruget

Betaler du forud for dit forventede elforbrug, vil du sandsynligvis opleve, at din elregning er særlig høj denne måned – også selvom, du har sparet på strømmen.

Forklaringen er, at din seneste forudbetaling var baseret på en lavere elpris, end hvad markedsprisen endte med at være i den periode, hvor du har brugt strømmen. Derfor skal du nu betale forskellen mellem den forventede elpris og den faktiske markedspris. Derudover er den forventede elpris for den kommende periode højere end tidligere.

Vinteren kommer snigende

Desuden er vinteren typisk der, hvor vi forbruger mest strøm, når vi skruer op for lyset og varme. Det vil betyde, at din forudbetaling for strøm er højere end den vil være i sommermånederne.