Vi ringer kun, når vi har fået lov


Telefonopkald er den bedste måde at skabe kontakt med en ny kunde på. I løbet af et øjeblik kan vi ud fra dit forbrug og ønske til klimavenlig strøm fortælle, hvilken pakke du bør vælge for at blive klimaneutral og samtidig få en konkurrencedygtig grøn pris. Og er der praktiske spørgsmål, kan vi straks svare på dem.

I kampagneperioder ringer vores samarbejdspartner til dem, som gerne vil høre mere om klimavenlig strøm. Det er vigtigt at understrege, at vi kun ringer op til dem, som aktivt har valgt, at de vil ringes op.

Hvis du står på Robinsonlisten
Vi modtager typisk samtykke til, at vi må tage kontakt, gennem deltagelse i konkurrencer. Personer, der er registreret på Robinsonlisten, deltager i sponsorerede konkurrencer på lige vilkår med personer, der ikke er registreret på Robinsonlisten. Det vil sige, at når man tilmelder sig en konkurrence og krydser af i feltet, at man gerne vil kontaktes af konkurrencens sponsorer, så bliver man kontaktet. Helt efter bogen, da der er givet samtykke om kontakt. 

Natur-Energi og Forbrugerombudsmanden
Forbrugerombudsmanden har 24. oktober 2019 udsendt en pressemeddelelse om det bødeforlæg Natur-Energi har accepteret at betale på baggrund af den politianmeldelse, der blev foretaget tidligere på året. Politianmeldelsen gik på uanmodet telefonisk henvendelse til i alt 14 personer – 13 personer i 2017 og 2018 og 1 person i februar 2019.

Det er noget, vi selvfølgelig ser med stor alvor på, hvorfor vi også har accepteret at betale bøden. Hele processen har givet os anledning til at gennemgå og indskærpe vores procedurer grundigt i samråd med vores advokater, så vi netop sikrer, at de samarbejdspartnere vi bruger til bl.a. indhentning af opkaldssamtykker sker på lovlig vis. Vi har derfor også igangsat konkrete tiltag, hvor vi bl.a. har stoppet samarbejdet med flere lead-virksomheder, der indhenter samtykker. Derudover fører vi hyppig kontrol på gyldigheden af indhentede samtykker – og har vi den mindste tvivl om lovligheden, så sletter vi det indhentede samtykke.