Grøn strøm med et godt formål

Som kunde hos os får du grøn strøm – det vil sige strøm, som stammer 100% fra danske vindmøller. Derudover kompenserer vi for dit energiforbrug svarende til, at det ikke var certificeret grønt. Meget grønnere energi er med andre ord svær at finde.

Flere af vores produkter består dog ikke kun af grøn strøm, men er derimod grøn strøm med et godt formål. Gennem din elaftale donerer du på vores donationsprodukter 20 kroner  om måneden til en organisation, der arbejder for at beskytte natur og dyreliv i hele verden. Vi har tætte samarbejder med Folkekirkens Nødhjælp, WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove, som alle hjælper, der hvor nøden er størst.

Derudover hylder vi løbende lokale, danske klimahelte, som i deres hverdag gør en særlig indsats for at passe på naturen, leve bæredygtigt eller lignende. Vi kalder dem Naturvenner – for de forstår at passe på og værdsætte naturen omkring dem.

Alt dette og meget mere får du del i, når du er kunde hos os.

Værd at vide om grøn strøm

I Danmark findes der kun ét fælles elnet, og det betyder i praksis, at al den strøm der produceres blandes i elnettet. Derfor kan du aldrig vide, om den strøm, der kommer ud af dine stikkontakter er grøn strøm fra vedvarende energikilder som fx vindmøller eller sort strøm fra fx kulkraftværker.

Netop fordi sort og grøn strøm blandes sammen elnettet, har man oprettet det, der hedder oprindelsesgarantier. Det er certifikater, der udstedes af det statsejede Energinet svarende til den mængde grøn strøm, som bliver produceret af vedvarende energikilder, og som ender i vores fælles elnet.

Vi ved præcis, hvor meget strøm du bruger og indkøber på baggrund af den viden den tilsvarende mængde strøm fra danske vindmøller via oprindelsesgarantierne. På den måde kan du trygt stole på, at dit energiforbrug bliver dækket af 100% grøn strøm.

Det lyder måske indviklet, men vi holder styr på alt det praktiske, så det ikke bliver mere besværligt for dig at vælge grøn strøm frem for sort strøm.